De ce vorbitul în public este una din cele mai intense activități creative


Dacă auzi o voce în interiorul tău care-ţi spune „nu poţi să pictezi”, atunci pictează cu orice preţ şi acea voce va fi redusă la tăcere ~ Vincent Van Gogh

Te consideri o persoană creativă?

Am vorbit cu mulți oameni care mi-au spus că nu sunt creativi. Și-au format această impresie pe argumente destul de șubrede: nu erau buni la compuneri în școală, sau se comparau cu alții care aveau diverse talente artistice.

În acest articol, o să ne uităm la creativitate din altă perspectivă.

Vom pleca de la următoarea afirmație: cu toții suntem creativi, într-un anumit fel.

Hai să te întreb ceva ciudat, ți-a ales cineva garderoba în această dimineață? Dacă tu ți-ai asortat hainele singur(ă), înseamnă că ai fost creativ(ă).

Ți s-a întâmplat să ocolești cu succes un blocaj în trafic alegând un nou traseu printre străduţe?

Ai gătit vreodată o mâncare fără să ai o rețetă în față?

Toate acestea au fost acțiuni creative!

 
Ce legătură au aceste lucruri cu domeniul public speaking-ului?

Faptul că vorbitul în public este una din cele mai intense activități creative.

 
Iată de ce spun acest lucru – mai jos găsești câteva din cele mai importante moduri prin care îți stimulează creativitatea:

1. Ai nevoie să găsești un subiect și să prezinți în așa fel încât discursul tău să aibă un impact asupra publicului.

Dacă nu trezești interesul din primele momente, te vei trezi cu o sală plină de de oameni care cască și își verifică telefonul mobil.

Aici îți poți pune la lucru ”mușchiul creativ” în cele mai diverse moduri: poți să inspiri, să oferi informații valoroase într-un mod original, să îndemni la acțiune sau să antrenezi publicul prin activități practice în echipă.

Pentru a putea face aceste lucruri, ai nevoie de o pregătire aparte – citește acest articol pentru a vedea cum poți face acest lucru.
 

2. Comunici cu mai multe persoane diferite (simultan) și ai nevoie să vorbești ”pe limba fiecăruia”, să ajungi la inima lor și să-i inspiri.

Tocmai pentru că publicul este atât de variat, uneori apar situații total neașteptate care te provoacă și îți pun în mișcare ”rotițele”, forțându-te să găsești soluții constructive.

Dacă ai nevoie să vorbești în fața unui astfel de public – care uneori poate fi ceva mai dificil – îți recomandăm cursul nostru intensiv de public speaking, unde tratăm toate aceste probleme pe larg (mai ales în mod practic).
 

3. Un discurs bun reprezintă o colaborare dintre cel care vorbește în față și public.

Un bun vorbitor știe să adreseze întrebări și să implice publicul – prin acestea adaugă multă valoare discursului său.

Cei din audiență contribuie astfel la întreaga prezentare, iar ideile care se nasc sunt mult mai bogate decât cele inițial gândite de speaker, deoarece reprezintă lucrul în echipă a mai multe minți.

4. O simplă idee, spusă într-un mod inedit sau cu multă pasiune, poate declanșa o reacție în lanț în mintea audienței.

Ai rămas vreodată pe gânduri după ce ai asistat la o prezentare deosebită?

Ai pus în practică măcar un lucru pe care l-ai auzit într-un discurs?

Ai spus mai departe prietenilor tăi o astfel de informație pe care ai considerat-o interesantă?

Cele mai bune prezentări nu se termină la aplauze, ci continuă să influențeze viața celor care le-au văzut.

Este ca atunci când arunci o piatră în apă și vezi acele unde care se propagă… nu știi niciodată până unde pot ajunge.

 
5. Elementul nevăzut creat de public

Chiar dacă nu pleci cu nicio idee nouă, chiar dacă nu răspunzi la întrebările adresate de persoana care prezintă, există un element deosebit de valoros pe care publicul îl creează.

Acesta este energia generată prin simpla prezență și atenție pe care o oferă audiența. Este acea atmosfera relaxată și propice creșterii ce îi ajută enorm pe ceilalți să se deschidă.
 
Bineînțeles, nu oriunde vei găsi această atmosferă prietenoasă – trebuie mai întâi ca prezentatorul sau moderatorul să încălzească publicul și să-l îndrume.

Acest lucru se întâmplă de fiecare dată la grupul nostru bilunar de practică de public speaking și dezvoltare personală.

Așa că dacă vrei să simți pe propia piele aceste lucruri, te invităm data viitoare la Liga vorbitorilor în public, apasă aici pentru a te înscrie.

P.S. Vizionează și filmul de mai sus pentru a vedea aceste informații puse în practică.

Comentarii

comments

Articole similare

Comentarii închise