8 avantaje ale cursurilor online care te pot ajuta să progresezi rapid în carieră sau în afaceri
Un mare avantaj al tehnologiei este faptul că poți învăța singur(ă) – gratuit sau cu un cost foarte redus.

Poți deveni mult mai bun(ă) în multe domenii din confortul casei tale, oriunde ai fi, la orice oră, având acces la cele mai bune informații prin intermediul internetului!

În trecut, dacă voiai să te specializezi într-un anumit domeniu, trebuia să călătorești sute de kilometri, să plătești sume exorbitante pentru cursuri și chiar și așa nu rețineai foarte mult din ceea ce era prezentat (notițele sunt bune, dar nu surprind toate detaliile).


Mărturisesc faptul că mi-a plăcut întotdeauna să învăț singur, de acasă. Am învățat prin studiul online grafică web, fotografie, editare video, personalizarea website-urilor WordPress și multe altele. Am economisit mii de euro pe care i-aș fi aruncat pe graficieni și programatori.

Apoi mi-am găsit vocația, acel vis pe care îl faci cu multă pasiune: vorbitul în public și training-ul. Am fost fericit atunci când am reușit cu greu să pun mâna pe câteva DVD-uri cu traineri celebri. Era ca și cum l-aș fi avut în sufrageria mea pe Tony Robbins sau pe Brian Tracy, predându-mi direct cele mai bune practici.

Aceste filme m-au ajutat enorm să-mi încep cariera în training și public speaking și să învăț foarte rapid.

Mai târziu am fost să-i văd și live pe marii traineri, dar chiar și acum sunt foarte recunoscător pentru faptul că pot să revăd și să-mi reamintesc acele informații valoroase oricând, cu doar câteva click-uri de mouse.

De fapt, în ziua de azi, poți face aproape orice cu ajutorul internetului – poți scrie o carte, poți deveni producător de filme virale, poți să lucrezi de acasă ca freelancer.

Bineînțeles că și pentru acestea este foarte multă muncă și o concurență enormă, dar acum ai la îndemna ta aceste posibilități care în trecut costau enorm. În ziua de azi te poți alege singur(ă) dacă nimeni nu te selectează.

De aceea, vreau să-ți prezint cele mai mari avantaje ale educației online, deoarece în România oamenii încă nu sunt obișnuiți cu acest concept. Și nu au idee cât de mult pierd din cauză că nu îl folosesc mai mult – poți câștiga mai mult, poți economisi timp și poți ajunge expert în domeniul tău prin această instruire continuă.

1. Cursurile online sunt disponibile oriunde ai fi

Am primit multe mesaje de la cititorii noștri din afara României care ne spuneau cât de rău le pare că nu pot ajunge la cursul nostru de vorbit în public.

Cursurile online îți oferă această mobilitate – poți să le accesezi oriunde, și nici măcar nu îți trebuie calculator – majoritatea website-urilor sunt adaptabile la telefonul mobil smart.

Poți învăța chiar și în metrou sau în tren, unde în mod normal te-ai fi plictisit.
 

2. Înveți când vrei tu, în ritmul tău

Ți s-a întâmplat să nu ai chef să muncești sau să studiezi, deși trebuia să o faci în acel moment?

Având la dispoziție un curs online, înveți când vrei tu – poți chiar și la 2 noaptea sau la 6 dimineața, dacă nu ai somn 🙂

Și cel mai important – poți urmări lecțiile foarte repede sau foarte lent, în funcție de stilul tău de a absorbi informația. Imaginează-ți că într-o sală cu mulți oameni diferiți te plictisești uneori pentru că prinzi conceptele mai repede ca ceilalți, iar alteori ți se pare că ritmul e prea rapid și poți rămâne în urmă.

 
3. Costuri scăzute

Este evident că organizarea unui curs costă bani: sala, materialele de curs, protocolul, dar mai ales timpul valoros al trainer-ului.

Pe tine te costă transportul (mai ales dacă nu locuiești în acel oraș) și uneori chiar o zi de concediu (dacă e în timpul săptămânii) sau o zi de weekend petrecută cu familia.

Odată ce este înregistrat online, zeci de mii de cursanți pot avea acces la informațiile valoroase, la un preț foarte accesibil – practic toți au de câștigat!

 
4. Câștigi timp

Pe lângă bani, mai economisești și timp (care este mai valoros), deoarece nu mai pierzi timp cu transportul și poți învăța oricând și oriunde, așa cum am văzut la punctele de mai sus.

 
5. Posibilitatea revederii lecțiilor de mai multe ori, pentru fixarea informației

Unii oameni spun că nimic nu se compară cu experiența directă, atunci când vezi live trainer-ul și îți împărtășește cunoștințele lui.

Sunt perfect de acord, dar și cursurile online au un avantaj incomparabil – faptul că poți revedea lecțiile de câte ori vrei, exact așa cum au fost predate.

Cred că am văzut de cel puțin 50 de ori un film de la un ”Train of Trainers” ținut de un celebru speaker. Și încă îl mai urmăresc și acum – aproape de fiecare dată mai descopăr ceva nou, o nuanță fină pe care o pot folosi.

Cum te mai poate ajuta acest lucru:

– Te poți întoarce la o anumită lecție din mijlocul cursului, exact la acea informație de care aveai nevoie (mai ales înainte să aplici învățăturile respective în munca sau activitatea ta)
– După ce aplici ceea ce ai învățat, atunci când revezi lecția, vei descoperi noi lucruri, deoarece a doua oară o vezi cu alți ochi, după ce ai și experiența – nu doar teoria.

 
6. Evaluarea online

După unele cursuri, există un examen care verifică cunoștințele sau abilitățile dobândite în fața unei comisii.

De cele mai multe ori este ceva de formă, pentru a lua certificarea, ceva care nu te ajută prea mult.

O evaluare este esențială pentru experiența de învățare! Nu e suficient să notezi și să urmărești (chiar dacă vezi lecțiile în mod repetat), trebuie să și verifici ce ai reținut.

Chiar dacă ”pici” testul online, nu e nicio problemă! La acest tip de autoeducație nu contează performanța, nu ai concurenți și nu te ceartă profesorul 🙂

Poți relua testul oricând până răspunzi corect la majoritatea întrebărilor – atunci chiar se poate spune că informațiile ți s-au fixat bine în minte.

 
7. Posibilitatea de a urma mai multe cursuri simultan

Nu știu cum ești tu, dar eu mă plictisesc repede să fac același lucru încontinuu și simt nevoie de diversitate.

Există unele persoane care spun că e bine să te concentrezi asupra unui singur subiect până când îl stăpânești bine. E posibil să fie oameni construiți în acest fel, dar eu cred că au multe de pierdut – în ziua de azi dacă nu ții pasul cu instruirea continuă riști să rămâi în urmă.

Dacă îți dorești să urmezi mai multe cursuri în același timp, cele online sunt ideale – poți trece de la unul la altul fără să schimbi locul sau colegii, ceea ce ar fi foarte obositor în cazul training-urilor live.

 
8. Dezvoltarea autodisciplinei

O mare pare din aceste avantaje implică faptul că trebuie să te organizezi singur(ă)! Este uneori mai greu, dar merită din plin, deoarece acest lucru te va ajuta în dezvoltarea ta personală.

Autodisciplina pe care o vei deprinde te va ajuta enorm și în alte situații din viață, unde ai nevoie de răbdare, automotivare și perseverență.

 
Dacă ți se par interesante avantajele de mai sus, îți recomandăm cursul nostru online de public speaking.

L-am construit pentru a ajuta mai mulți oameni care nu pot ajunge la cursurile noastre.

Am folosit factorii de mai sus – pe lângă aceste avantaje primești mult mai multă informație (din mai multe domenii conexe) decât la cursul nostru live.

Intră aici pentru a afla mai multe detalii:
curs-online-public-speaking

Comentarii

comments

Articole similare

Comentarii închise