Una din cele mai bune unelte pentru dezvoltare personalăCum te dezvolţi personal? Există foarte multe metode (unele excelente), dar în acest articol vreau să-ţi vorbesc despre una din cele mai eficiente, care pe mine m-a ajutat enorm şi pe care o folosesc în training-urile mele.

Prima dată când am făcut cunoştinţă cu aceasta a fost acum aproape 4 ani, după ce am fost disponibilizat şi am început să îmi pun întrebări la care nu mă mai gândisem niciodată, cum ar fi „ce caut eu pe acest Pământ, care este scopul meu în viaţă?”

Tot ce pot să spun este că după ce am folosit constant unealta despre care voi vorbi, viaţa mea s-a schimbat radical.. mai exact, m-a ajut să-mi descopăr scopul în viaţă şi să fac ceea ce îmi place cu adevărat.

Unealta despre care vorbesc este vorbitul în public. Şi nu am doar exemplul meu personal în acest sens.

castiga+incredere-prin-public-speaking1După ce am ţinut de mai multe ori cursul „Câştigă încredere prin Public Speaking”, mi-am dat seama că pot folosi prezentările în public pentru a ajuta oamenii să-şi crească foarte rapid încrederea în propriile forţe.

Am creat acest training cu scopul de a ajuta oamenii să comunice cu impact în faţa unui public. Dar nu era suficient doar să-i învăţ public speaking – nu aş face niciodată un training care să atingă doar o simplă abilitate.

Aşa că am adăugat partea de încredere în sine, pentru ca oamenii să vină cu scopul de a învăţa ceva practic, şi să plece ştiind că au mai multe calităţi şi mai mult potenţial decât şi-ar fi imaginat vreodată.

Există 3 ingrediente pe care le folosesc în acest curs pentru a ajuta participanţii să devină buni vorbitori în public într-un timp foarte scurt, şi în acelaşi timp să-şi descopere potenţialul şi calităţile:

1. Informaţii concentrate

Partea de teorie ocupă mai puţin de 25% din curs – e adevărat că practica dă cele mai multe rezultate, dar avem nevoie şi de acele cunoştinţe care să ne scurteze drumul spre succes.

Există 3 condiţii pentru a beneficia de informaţii (având în vedere că suntem asaltaţi şi nu ştim ce să mai facem cu ele):
– să fie atent selectate, din mai multe surse, pentru ca tu să nu mai citeşti 20 de cărţi şi să mergi la alte zeci de training-uri;
– să fie testate de cel care le predă, atât pe el cât şi pe alţi participanţi;
– cel mai important: să le poţi aplica imediat.

2. Practică intensă, într-un timp foarte scurt

practicaAtunci când vrei să înveţi ceva nou, ai nevoie să practici cât mai des, pentru că astfel acea abilitate se va imprima în legăturile neuronale din creierul tău.

La acest curs, fiecare participant ţine 4 discursuri în 2 zile, ieșind în fața celorlalți participanți. Apoi fiecare are ocazia să vorbească din nou în public, oferind feedback celui care a susținut discursul.

Nu este un eveniment unde stai jos, ci acţionezi – vorbeşti şi te implici în majoritatea timpului.

Nici nu îţi imaginezi ce pot scoate oamenii la iveală prin discursurile lor – după ce i-am ascultat pe cei care au ieşit în faţă am plâns, am râs şi am auzit povești de viaţă incredibile.

3. O echipă bine sudată

castiga-incredere-prin-public-speaking3Echipa este ingredientul cheie al training-ului. Există câteva procese pe care le-am construit în așa fel încât din prima zi, participanții au impresia că se cunosc de-o viaţă.

Acest lucru le dă curajul să experimenteze, deoarece ei ştiu că vor fi mereu susţinuţi nu doar de mine, ci şi de colegii lor.

Prin crearea unui mediu prietenos, propice creşterii, oamenii chiar pot să-şi dea voie să fie ei înşişi şi să se exprime cu adevărat. Au fost persoane care abia puteau să articuleze câteva cuvinte la început, iar în a doua zi reuşeau să scape de temeri profunde.
 
Au fost cazuri în care am văzut deblocări spectaculoase ale unor emoții negative acumulate pe parcursul întregii vieți.

E greu să descriu experienţa de a participa la acest training, cel mai bine a descris-o Melania, care a participat de 2 ori până acum:

„Mi-am dat seama că acest curs nu este doar un curs de public speaking, ci o experienţă de viaţă. A fost a doua oară când am participat şi simt din toată inima că a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o.

Am cunoscut din nou oameni minunaţi, plec de aici cu mai multă încredere, putere şi convingere că fiecare dintre noi poate muta munţii din loc, inclusiv eu.”

Dacă vrei să participi şi tu la cursul „Câştigă încredere prin Public Speaking”, apasă aici.

Este ultima dată când mai oferim sistemul „Plăteşti CÂT VREI TU, la sfârşit” – după curs, evaluezi cât a meritat şi apoi decizi suma pe care o doreşti.

 

Comentarii

comments

Articole similare

LASĂ UN COMENTARIU