Când ai de gând să începi?Ai avut vreodată un proiect îndrăzneţ pe care l-ai abandonat?

Sunt absolut convins că fiecare dintre noi a avut la un moment dat un vis.

Poate că ai şi început să lucrezi la un plan concret!

Apoi te-ai lovit de „realitate” şi ţi-ai spus că a fost doar o copilărie…

Sau te-au luat „valurile” vieţii şi ai uitat de acel ţel, pierzându-te în rutina zilnică ce ne macină scopurile încet-încet.

Cum te-ai simţit atunci când ai renunţat?

 
Te întreb pentru că şi eu am abandonat de multe ori.

Mă gândeam la obiectivele mele şi nu reuşeam să pornesc la drum doar pentru că mi se părea mult mai uşor atunci când visam.

Dar realitatea era că mă speria obiectivul meu măreţ.

Când visam seara la cum o să-l duc la bun sfârşit, toate planurile mergeau ca pe roate. Dar a doua zi cand mă trezeam şi trebuia să mă pun în mişcare pentru îndeplinirea obiectivului, parcă nu ştiam de unde să apuc lucrurile.

Ţi s-a întamplat şi ţie asta?

Înainte să încep să susţin Cursul de Public Speaking, totul era într-o ceaţă adâncă.

De fapt, aveam ideea, dar nu ştiam cum.

Concluzia pe care am tras-o prin crearea acestui curs este că NU VEI ŞTI NICIODATA “CUM” DACĂ NU ÎNCEPI.

Adică îmi doream, dar mă gândeam mai degrabă la ceea ce nu ar funcţiona.

Într-o zi, am fost surprins de un gând care a apărut brusc în mintea mea: Câţi oameni aşteaptă un astfel de curs pentru a primi ajutorul de care au nevoie?

Acela a fost momentul în care mi-am spus că faptul că amân demararea acestui curs nu poate fi decât un deserviciu pentru cei care au nevoie de o schimbare în viaţa lor.

 
Aşa că te întreb şi pe tine: Cum te simţi când ştii că sunt oameni care aşteaptă să-i ajuţi, dar pentru că nu vrei să scoţi acel proiect ambiţios din sertar, ei nu pot beneficia de ceea ce le poţi oferi?

Ştiu că poate îţi este frică – şi mie mi-a fost, dar când am început efectiv şi am văzut cât de mult ajută acest curs oamenii, am fost de-a dreptul uimit.
 

Iniţial, când m-am gândit la acest proiect, voiam doar să învăţ oamenii să vorbească mai bine în public pentru că ştiam că asta le va creşte încrederea în sine.

Dar apoi, la fiecare curs am avut feedback-uri la care nu m-am aşteptat. Parcă noi rezultate începeau să iasă la iveală – erau lucruri la care nici nu mă gândisem.

Oameni care descopereau că de fapt aveau alte blocaje în trecut care le-au declanşat acele temeri legate de public speaking.

O altă persoană mi-a spus că acest curs a ajutat-o să înţeleagă că în trecut în situaţiile cu miză mare căuta să îşi facă rău singură şi prin procesele din curs şi-a dat seama că acum e momentul să spună stop şi să se accepte mai mult. Exemplele sunt foarte multe.

Dar mă întreb încă o dată: oare câţi oameni au acum nevoie de ajutorul tău şi nu îl pot primi pentru că nu demarezi acel proiect ambiţios?

Lucrurile par grele în primele etape, dar cand începi efectiv, realizezi că fiecare barieră poate fi dărâmată la momentul ei.
 

Uite ce am făcut eu:

1. În primul rând, am exersat ceea ce voiam să dau mai departe.

Nu îţi poţi da seama ce vrei să faci dacă nu te expui acelui lucru. Am conştientizat că îmi place vorbitul în public atunci când am început să frecventez un grup asemănător cu ceea ce am creat şi noi ulterior (Liga vorbitorilor în public).

Acolo am găsit un mediu cald şi prietenos, unde discutam nu doar despre public speaking, ci şi despre orice alte subiecte legate de evoluţia personală.

Văzând acel model, am creat şi noi unul asemănător, unde oamenii vin într-un anumit fel şi pleacă transformaţi: mai veseli, mai energizaţi, mai optimişti.

Nu mă crede pe cuvânt, vino şi încearcă.

2. După ce am ţinut mai multe discursuri şi am căpătat încredere, mi-am spus că pot să ţin un curs.

Dar nu am început din prima singur – am căutat un partener cu care să susţin evenimentul, pentru a avea mai mult confort pe scenă.

Ştiam că e mai uşor ca pentru prima testare să mă asociez cu cineva.

Aşa ai putea să faci şi tu, în aproape orice proiect. Cine spune ca trebuie sa începi singur(ă)?

3. Testarea cu acel partener mi-a arătat că pot, aşa că am început să îmi fac planul pentru primul meu training pe care să îl susţin singur.

Mai întâi pe hartie, împărţit în paşi mici. Un plan cât o pagină de hârtie doar cu esenţa cursului.

Apoi le-am luat pe fiecare în parte şi am început să le dezvolt. Am citit foarte mult în această perioadă.

Apoi am exersat foarte mult, atât singur, dar cel mai mult în medii unde găseam susţinere, la diverse grupuri de public speaking, afaceri sau dezvoltare personală.

4. Când am văzut că trainingul meu începe să capete consistenţă pe hârtie, am început să contactez oamenii care m-ar putea ajuta.

Am întrebat cine mă putea ajuta cu o sală de închiriat, cu un proiector, o cameră video, cu promovarea evenimentului.

Astfel, am constatat cu surprindere că în grupul meu de prieteni au fost foarte mulţi care m-au ajutat benevol. Şi nu numai prietenii, dar începusem să mă conectez cu oamenii la evenimentele la care mergeam şi am obţinut de acolo relaţii şi informaţii care au contat mult.

5. Nu a ieşit totul perfect din prima.

La primul curs de public speaking am avut emoţii, deşi mai ţinusem si alte cursuri, dar îmi doream foarte mult să pot ajuta participanţii în mod concret.

Am continuat şi prin faptul că m-am îmbunătăţit continuu şi nu am renunţat, azi pot spune cu mâna pe inimă că acest curs chiar schimbă vieţi.

Şi nu o spun doar eu, ci sute de participanţi care au trecut prin acest eveniment.
 

Oare nu ţi-ar plăcea să ştii că poţi influenţa viaţa oamenilor prin ceea ce construieşti?

Ştiu că de multe ori doar gândul măreţ ne poate speria, dar chiar şi cele mai mari realizari au început tot cu un pas.

Fă un pas azi – oricât de mic ar fi, acel pas este extrem de important.

Chiar şi atunci când nu ştii efectiv de unde să începi, fă un pas – caută mediul potrivit care să te susţină, mergi la un curs care iţi poate schimba viaţa şi îţi va clarifica mai bine ce ai de făcut mai departe, contactează un expert care te poate ajuta în domeniul tău.

Sunt sute de moduri prin care poţi ajunge la ceea ce îţi doreşti. Dar singura condiţie ca lucrurile să se schimbe este să faci primul pas.

 
Cu acest prim pas te putem ajuta noi, prin cursul de public speaking.

Când am spus că acest curs chiar a schimbat vieţi, nu am exagerat deloc. Am avut persoane participante care s-au transformat radical.

Persoane cu gândire predominat negativistă au devenit persoane care acum caută frumuseţea din jur şi calităţile din oameni.

Persoane care îşi puneau piedici în realizarea ţelurilor au devenit persoane care se implică în societate şi schimbă acum alte vieţi.

Persoane care aveau experienţă într-un anumit domeniu, venind la curs au căpătat încrederea necesară pentru a putea începe să susţină propriul lor curs.

Persoane care au mers cu mai multă încredere la interviurile pentru angajare şi au reuşit să obţină mai multe oferte simultan.


Pot continua cu exemplele, dar cel mai bine te las pe tine să încerci şi să vezi pe pielea ta cât de mult te poate ajuta un astfel de curs.

Verifică aici dacă mai sunt locuri la următorul curs de public speaking:

http://www.dragosstoian.ro/curs-public-speaking/

 

Comentarii

comments

Articole similare

Comentarii închise