9 discursuri neobișnuite ținute la Liga vorbitorilor în publicÎn ultimele zile am fost asaltați de mesaje pentru anul nou, urări de la mulți ani, poze cu artificii și discuții despre obiective.

Majoritatea sunt frumoase, iar intenția este lăudabilă! Dar puține sunt cu adevărat scrise din inimă – majoritatea sunt trimise folosind copy + paste 🙂

La fel este și în public speaking: vezi multe discursuri sau prezentări drăguțe, însă doar câteva procente se diferențiază.

De aceea ți-am pregătit o selecție cu nouă discursuri altfel din ultimul an, ținute la Liga vorbitorilor în public.

Vei observa cu surpindere elemente creative și lucruri pe care nu le vezi nici măcar la mari speakeri, la TED sau la celebrități care au milioane de vizualizări. Astfel, vei descoperi că poți învăța de la oricine, dacă ai mintea deschisă.

Am scris câteva cuvinte despre fiecare pentru a sublinia ce au diferit, dar te invit să descoperi tu mai multe lucruri cu adevărat remarcabile la aceste discursuri:

1. Andrei Roșu – Cum să-ți schimbi viața în 24 de ore

Andrei Roșu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Viața lui transformată de la o persoană sedentară de 30 și ceva de ani în atlet de anduranță ultramaratonist și recordman spune tot.
Dar ceea ce vei vedea în filmul de mai jos este diferit de discursurile lui în care povestește despre experiențele lui sportive.. te va ajuta enorm să-ți îmbunătățești viața radical: 
2. Alice Stoian – Florea roșie

O poveste e un mod foarte eficace de a transmite cu impact anumite idei, însă mulți oameni povestesc destul de sec.
Ceea ce vei vedea în discursul de mai jos te va face să-ți imaginezi personajele, să le auzi, să le vezi cum se plimbă pe scenă și nu numai… urmărește-l pentru a descoperi cum se prezintă o poveste în public cu măiestrie: 
3. Mihaela Vlad – Zâmbetul

De obicei, în ziua de azi oamenii râd de filme cu pisici, accidente, farse de prost gust sau bancuri fără perdea.
În filmul de mai jos poți vedea un discurs care te va distra fără a face apel la grotesc, și te va educa în același timp (acesta este de fapt unul din cele mai bune moduri de a învăța): 
4. Dragoș Stoian – Când a fost ultima ta vacanță?

Într-un discurs obișnuit îl asculți pe cel care vorbește în față. Acest discurs va deschide la propriu o fereastră către tărâmuri exotice, apoi vei face o călătorie în trecut și una în viitor. Ți-am stârnit curiozitatea? 
5. Ioana Ghițulete – Reality Check

O știre de acum câțiva ani îl arată pe celebrul actor Richard Gere într-o ipostază mai puțin obișnuită – cerșetor pe stradă. Oare o fi adevărată?
Cert este că acest discurs relatează o întâmplare reală atât de inedită și emoționantă, încât spre sfârșit mulți oameni din public se abțineau să nu lăcrimeze: 
6. Cristina Lazăr – TTIP, un cal troian

Un discurs excepțional este acela după care lumea acționează. Discursul de mai jos este despre o amenințare asupra României, amenințare care poate fi combătută de fiecare dintre noi. La sfârșit, cei din public au fost atât de convinși, încât au început să contribuie și ei: 
7. Marius Dumitru – Cum am învățat să merg pe bicicletă

Cum poți trece de la o poveste amuzantă din copilărie la alte povestiri cu implicații dramatice, apoi la învățături profunde de viață? Urmărește aceste elemente în discursul de mai jos, crede-mă că merită: 
8. Mădălin Voci – Coincidențe

Crezi în coincidențe? Discursul de mai jos te va face să râzi, să stai cu sufletul la gură, să te bucuri și să îți dai seama ce este cu adevărat important: 
9. Sorin Timofticiuc – Acțiunile pe care le faci mai au sens?

Te-ai întrebat vreodată ce sens au acțiunile pe care le faci?
Un discurs cu o structură cu totul atipică, formată din 3 povestiri legate de un motiv comun… urmărește discursul de mai jos pentru a vedea cât de ingenios a fost construit: 
Dacă ți-au plăcut prezentările de mai sus, vino să vezi live astfel de discursuri la ”Liga vorbitorilor în public” – îți promit că vei avea o seară cu totul neobișnuită, în cel mai bun sens al cuvântului.

Și dacă simți că ai curaj, poți ține și tu un discurs!

Comentarii

comments

Articole similare

Comentarii închise