7 lucruri ciudate pe care le-am învăţat de la participanţii cursului de public speakingAi ratat vreodată o lecţie importantă pe care puteai s-o înveţi dintr-o anumită situaţie?

Cel mai important lucru este să fii deschis să înveţi din orice, chiar şi în timp ce îi înveţi pe alţii.

Eu personal pot spune că am învăţat foarte multe lucruri de la cei care au fost la cursurile mele, şi fiecare mi-a adus valoare în viaţa mea, prin felul lui unic de a fi.

Dar unele lecţii au fost mai puţin evidente – cum ar fi că oamenii ar face orice pentru un lucru pe care şi-l doresc din suflet.

Îţi prezint aici 7 lucruri pe care le-am învăţat de la participanţii cursului „Câştigă încredere prin Public Speaking”, al 7-lea conţine o surpriză neaşteptată de care poţi profita dacă vrei să devii şi tu excelent în vorbitul în public.

1. Frica de vorbit în public se poate depăşi foarte uşor, cu uneltele potrivite folosite în mediul potrivit

O mare parte din cei care au intrat în prima zi la curs au declarat că au o mare teamă de a ieşi în faţă şi au încercat multe abordări de a scăpa de ea, fără succes.

La sfârşitul zilei cu numărul 2 erau complet schimbaţi şi se simţeau bine vorbind în public. Asta pentru că şi-au luat cu ei umbrela când au ieşit din zona de confort – mai exact au folosit un mod de învăţare rapidă care te ajută să îmblânzeşti uşor teama (apasă pe link-ul de mai sus pentru a afla mai mult).

2. Oamenii vor găsi o cale de a participa, dacă îşi doresc cu adevărat

Un tânăr student a venit la cursul meu tocmai din Republica Moldova, după ce a petrecut o noapte în tren. Apoi a găsit găzduire la un prieten în căminele din Regie pentru week-end.

A fost unul din cei mai buni elevi pe care i-am avut, cu evoluţia cea mai spectaculoasă. Iar după curs mi-a spus că vrea să devină trainer şi speaker profesionist.

Acest lucru mi-a distrus prejudecata care spune că studenţii vor doar lucruri „moca” şi nu plătesc decât pentru bere şi distracţie (aşa cum făceam eu în studenţie:).

3. Există oameni care urăsc reducerile

Da, ai citit bine, nu TOŢI vor preţuri mici. Asta mi-a spus o persoană care a fost la curs – că s-a săturat de atâtea reduceri, vrea să plătească preţul integral dacă obţine ceea ce îşi doreşte.

Acest gen de oameni îşi vor lua cea mai mare valoare din orice curs la care participă, vor câştiga cel mai mult din banii plătiţi, pentru că se vor dedica 100% ştiind că au dat o sumă.

4. Foarte multe persoane se concentrează pe ceea ce NU este bine. Şi de aceea nu văd ce au deja bun.

Când îşi schimbă mentalitatea la curs şi realizează câte lucruri fac bine şi câte calităţi au, asişti la o explozie de performanţă la care nimeni nu se aştepta.

E ca şi cum ai privi primăvara un copac care se dezgheaţă şi înfloreşte, şi se miră de ceea ce era deja înăuntrul lui.

5. După ce îşi exprimă pasiunea şi ideile în public şi văd că sunt ascultaţi cu adevărat, unii oameni îşi dau seama că îşi pot pune în practică acea pasiune!

Tocmai am primit un mesaj de la un participant care a spus că a vrut să înveţe să vorbească în public pentru a se dezvolta personal şi a deveni astfel un model pentru copiii lui.

După cursul de public speaking, şi-a dat seama că e pasionat de tot ceea ce este legat de naşterea naturală, şi că ar vrea să ajute familiile să înţeleagă beneficiile acesteia, precum şi ce au nevoie să facă după naştere pentru a asigura copilului o bună dezvoltare fizică, dar şi mentală.

Şi astfel a început să ţină discursuri despre naşterea naturală la sfârşitul unor serii de cursuri Lamaze. Abia aştept să văd că face asta la o scară din ce în ce mai mare!

6. La cursul de public speaking, timpul se contractă într-un mod surprinzător.

Cei care participă la curs au impresia la început că 2 zile (a câte 8 ore) înseamnă foarte mult – unii chiar s-au întrebat înainte de început: „Ce o să facem atâta timp?”

Spre sfârşitul fiecărei zile erau şocaţi cât de repede a trecut timpul şi le părea rău că a mai rămas atât de puţin 🙂

La ultimul curs, aproape toţi m-au întrebat în pauză: „Tu faci ceva cu timpul? Curge prea repede!”

Răspunsul este că ei făceau ceva cu timpul. Îl foloseau la maxim pentru a creşte, erau total implicaţi şi le plăcea ceea ce făceau, şi astfel nu-şi mai dădeau seama când zburau orele.

7. Oamenii nu îşi dau seama ce valoare primesc dintr-un curs de acest gen.

Frica principală a oamenilor care se duc la un curs/training/seminar/workshop este aceea că nu vor primi suficientă valoare în schimbul banilor plătiţi.

De aceea am decis să ofer mai mult decât o garanţie de tipul „la sfârşitul cursului primeşti banii înapoi dacă nu ţi-a plăcut”.

Cum poţi să-ţi dai seama dacă îţi foloseşte ce ai învăţat, atâta timp cât nu ai apucat încă să practici? Scopul NU este să-ţi placă acel curs, ci să te ajute în viaţa reală.

Eu ofer garanţie de 30 de zile în care poţi primi banii înapoi. În aceste zile poţi merge să practici vorbitul în public şi să vezi cu adevărat dacă a meritat.

Şi ofer şi mediul potrivit, unde să practici imediat după curs vorbitul în public, împreună cu mine şi ceilalţi colegi – totul inclus în taxa de curs. Plus alte suprize pe care te invit să le descoperi personal.

Înscrie-te la curs apăsând pe acest link.

Sunt doar 10 locuri disponibile (din care s-au ocupat jumătate) – am un număr limitat de participanţi, pentru că vreau să am timp să lucrez cu fiecare în profunzime.

Te aştept cu drag la curs şi te invit să adaugi un comentariu mai jos, despre ce ai învăţat tu din vorbitul în public.

 

Comentarii

comments

Articole similare

LASĂ UN COMENTARIU