5 lecţii pe care le-am învăţat oferind consultanţă gratuită în public speaking



Acum 3 săptămâni am decis să ofer 20 de şedinţe de consultanţă gratuită în public speaking pentru abonaţii acestui site, precum şi abonaţii site-ului Obiceiurile Măiestriei.

Am făcut asta pentru că voiam să aflu care sunt nevoile şi provocările publicului meu, pentru a-mi putea îmbunătăţi cursul de public speaking şi a putea oferi astfel oamenilor cele mai bune metode pentru a-şi depăşi barierele.

În plus, am observat că sunt multe persoane din ţară care îşi doresc mult să vină la cursul nostru de vorbit în public, şi până ajungem cu acest eveniment în alte oraşe, mi-am dorit să discut cu ei personal şi să-i ajut în mod gratuit.

La sfârşitul şedinţelor, mi-am promovat cursul sau un pachet mai mare de consultanţă, contra cost. Mulţi s-ar gândi acum „aa.. deci ai vrut să-ţi vinzi cursul.”

Da, pot să spun de la bun început că la sfârşitul oricărui articol, ebook sau consultanţă voi promova cursul meu. Pentru că ştiu cât de bun este şi am confirmarea celor care au participat şi au avut o creştere foarte mare, vizibilă şi măsurabilă.

Iar în ziua de azi chiar ai nevoie să oferi fără să te aştepţi la nimic, înainte de a-ţi promova produsele sau serviciile. După ce ai oferit atât de mult fără să ai garanţia că vei primi înapoi, oamenii sunt foarte confortabili şi „îţi dau voie” să le vinzi, chiar dacă vor cumpăra sau nu.

 
Unii cunoscuţi m-au întrebat: „Nu este cam ineficient să-ţi oferi timpul tău personal? Dacă nu cumpără nimic de la tine? Oferă şi tu un pdf ca toţi ceilalţi, că e mai uşor”.

Răspunsul meu a fost simplu: „Ofer deja ghiduri electronice foarte utile, dar îmi place atât de mult ceea ce fac încât chiar dacă nu cumpără nimic, pentru mine a fost un timp câştigat.”

Acum pot spune cu mâna pe inimă că a fost una din cele mai bune alegeri pe care am făcut-o în ultimul timp. Deoarece am cunoscut mulţi oameni deosebiţi, am putut să-i ajut, şi am învăţat lecţii extraordinare.

Iată 5 dintre aceste lecţii pe care le-am păstrat după şedinţele de consultanţă gratuită:

1. Atunci când faci ceea ce îţi place nu oboseşti, ci dimpotrivă, îţi încarci „bateriile”.

Prima dată când am decis să ofer aceste şedinţe, mă întrebam şi eu dacă nu îmi va ocupa prea mult din timpul pe care îl alocam dimineaţa pentru citit, exerciţii mentale şi alte obiceuri productive care îmi dau tonul zilei.

Apoi mi-am dat seama că aceste şedinţe mă energizează şi îmi oferă un început de zi extraordinar. De fapt, am simţit că au o valoare chiar mai mare decât rutina mea zilnică, pentru că mă conectez cu persoane deosebite, fac ceea îmi place şi simt că am oferit ceva.

Ţie ce îţi place să faci? În ce domenii ai expertiză? Încearcă să oferi necondiţionat din experienţa ta şi observă cât de mult îţi transformă în bine viaţa acest lucru!
 

2. Mulţi oameni îşi doresc să înveţe să vorbească în public cu scopul de a se dezvolta, de a deveni oameni mai buni.

Am avut la cursul nostru, precum şi la şedinţele de consultanţă persoane din toate domeniile – unele voiau să îşi vândă serviciile în public, altele să îşi conducă mai bine echipele, iar altele să îşi urmeze pasiunea în timpul liber.

Dar cel mai mult m-au impresionat oamenii care au declarat că vor să înveţe să vorbească mai bine în public pentru dezvoltarea lor personală.

Spre exemplu, am avut un participant la cursul de public speaking care a declarat că a venit pentru a fi un tată mai bun, un model pentru copilul său.

Poţi citi în acest articol 11 moduri prin care vorbitul în public îţi creşte încrederea în tine, şi sunt mult mai multe beneficii pe care le câştigi vorbind în public.
 

3. Oamenii au impresia că „trebuie” sa scape de emoţii.

Cea mai întâlnită provocare a oamenilor este teama de a ieşi în faţă.

Problema este că ei au o impresie foarte proastă despre emoţii. Majoritatea vor să „nu le mai aibă”.

Când de fapt aceste emoţii sunt cele care te conectează la public! Suntem fiinţe empatice şi avem nevoie de cineva care să fie uman, care să ne transmită pasiune prin discursul său.

În plus, ne fac să simţim că trăim! Acum puţin timp am vorbit în faţa a peste 400 de oameni şi nu aş da nimic în lume pentru emoţiile atât de frumoase pe care le-am avut.

Bineînţeles că există şi emoţii distructive care te pot bloca, dar despre transformarea lor poţi afla dacă vii la evenimentele noastre.
 

4. Unele persoane se grăbesc să profite de gratuitate dar nu pun aşa mare importanţă pe ceea ce nu plătesc.

Atunci când am anunţat că ofer 20 de şedinţe gratuite, s-au înscris peste 40 de oameni, aşa că am decis să dublez numărul, pentru că s-au epuizat foarte repede.

Însă din cei 40, mai puţin de jumătate au participat la şedinţa propriu-zisă.

Ceva gratis poate părea tentant pe de-o parte, dar pe de altă parte, pentru unii oameni acel lucru va trece pe ultimul plan. Deoarece ei nu au investit nimic în asta.

Reţine: de fiecare dată când plăteşti pentru educaţia ta, îţi creşti şansa de a învăţa şi aplica acele lucruri, pentru că vrei să obţii ceva palpabil în schimbul banilor tăi!

Te vei implica mai mult, vei avea o atenţie crescută şi vei avea şanse mai mari să practici mai târziu, pentru că nu vrei ca banii tăi să fie pierduţi 🙂

În acelaşi timp, şi ceea ce este gratuit are un rol important: îţi permite să vezi ce valoare poţi primi pe viitor în schimbul banilor, îţi dă încredere că vei avea parte de ceva cu adevărat folositor.

Oferta a expirat, dar dacă îţi doreşti să vorbim şi ai ceva punctual legat de public speaking cu care pot să te ajut, scrie-mi aici.

 
5. O consultanţă 1 la 1 în public speaking este foarte valoroasă , doar dacă este urmată de practică.

Mi-aş fi dorit enorm ca cineva să mă ajute personal cu cele mai mari provocări pe care le-am avut la început în public speaking.

Dar ai nevoie de practică la scurt timp după acea şedinţă. Altfel va fi un timp pierdut pentru ambele părţi.

Iată ce mi-a scris o persoană la scurt timp după ce am avut şedinţa de consultanţă:

„Am avut prima prezentare in engleza (din viata mea). Desi engleza mea cam lasa de dorit, am fost felicitata pentru progres si pentru faptul ca a iesit foarte bine totul. A fost un discurs notat in care trebuia sa vorbesc jumatate de ora fara intrebari din public.

Datorita dvs. si sfaturilor pe care mi le-ati dat, in loc sa imi fac griji si sa ma blochez, cum o faceam de fiecare data, m-am concentrat asupra colegilor mei (50 de persoane) care aveau un nivel mult mai ridicat de acuratete si fluenta decat mine. Va multumesc.”


 
Pentru a practica într-un mediu propice creşterii, te sfătuiesc să vii la unul din cursurile mele de vorbit în public, unde vei primi consultanţă personală faţă în faţă după ce vei susţine 4 discursuri în 2 zile:

→ Curs intensiv în Bucureşti

 

Comentarii

comments

Articole similare

Comentarii închise